Enquête veiligheidsbeleving: NVIC studenten voelen zich heel veilig in Cairo

Veiligheid van studenten is een prioriteit en daarmee vast terugkerend onderwerp binnen het NVIC. Het NVIC vindt het niet alleen belangrijk dat studenten veilig zijn, maar ook dat studenten zich veilig voelen. Om meer inzicht te krijgen in het gevoel van veiligheid in Cairo onder studenten van het NVIC, heeft onze vorige stagiaire, Marlijn Beek, hier nader onderzoek naar gedaan. Lees hier de belangrijkste resultaten.

* Studenten Arabistiek en Egyptologie voelen zich veilig in Cairo tijdens hun studieverblijf aan het NVIC. Zij beoordelen de veiligheid van Cairo met een 7,2.

* In de buurt Zamalek, waarin het NVIC gelegen is, en de overige buurten die het NVIC haar studenten aanraadt tijdens hun zoektocht naar een appartement voelen studenten zich nagenoeg nooit onveilig.

* De veiligheid in Cairo wordt door mannelijke en vrouwelijke studenten in het algemeen niet verschillend ervaren. 

* Hoewel het idee bestaat dat er in Egypte een verhoogde kans is op geweld en aanslagen, zijn studenten hier vrijwel nooit bang voor. Studenten zijn het meest bang voor het verkeer en achten de kans op een verkeersongeval redelijk groot.

* Cairo wordt door studenten Arabistiek bovendien als zeer plezierig ervaren. Zij geven het rapportcijfer 8,5 aan de plezierigheid.

* Studenten Arabistiek beoordelen de toegevoegde waarde van het Cairo-semester op hun studie Arabistiek met een 9,3. De meestgenoemde leeruitkomst is een vooruitgang in Arabische taalvaardigheid, met name met betrekking tot spreken.

* Ook studenten Egyptologie geven de toegevoegde waarde van het Cairo-semester op hun studie Egyptologie een 9,3 als rapportcijfer. Studenten hebben in Cairo de praktijk van het veldwerk leren kennen.

 Studenten kijken terug op hun tijd in Cairo en aan het NVIC als een waardevolle en fijne tijd. Lees hieronder een aantal van hun opmerkingen:

"Het semesterprogramma aan het NVIC is een must voor iedere student Midden-Oostenstudies" 

"Door naar Cairo te gaan word je zelf onderdeel van dat wat je bestudeert." 

"Mijn Arabisch is enorm vooruitgegaan."

 
Laatst Gewijzigd: 29-08-2016