3-8 December 2016 Workshop: "Islamic Studies in the West: An interdisciplinary perspective"

In samenwerking met Dr. Amr Ryad van de afdeling Islamkunde & Arabistiek van Universiteit Utrecht organiseerde het NVIC voor Al-Azhar alumni en onderzoekers de workshop: "Islamic Studies in the West: An interdisciplinary Perspective ". De bijeenkomst vond plaats op het instituut tussen 3 en 8 December 2016.

De workshop bracht academici van Nederlandse universiteiten en Al-Azhar Universiteit samen om de huidige interdisciplinaire eigenschappen van Islamkunde in het Westen te verkennen. Het uitgangspunt van het programma was het stimuleren van dialoog tussen academische collega's en jonge onderzoekers door een forum te creëren waar wetenschappelijke kwesties in Islamkunde, geschiedenis en samenleving kunnen worden besproken.

Het doel van de workshop was om een aantal studenten te selecteren en de kans te bieden om aan Nederlandse universiteiten (Utrecht, UvA, en Leiden) PhD onderzoek uit te voeren. De selectie van de kandidaten zal in Januari worden aangekondigd.

Wij zijn de Nederlandse Ambassade in Cairo dankbaar voor het mogelijk maken van deze workshops en het beschikbaar stellen van de bijbehorende studiebeurzen.  

 


 
Laatst Gewijzigd: 22-12-2016